Autor Societat
28 Desembre 2018 a 18:00

Inaugurada ahir una nova edició de la Ciutat dels Somnis

Al recinte de Fira Barcelona a Montjuïc

Plaça Diputacio Ciutat Somnis// Foto: diba

Plaça Diputacio Ciutat Somnis// Foto: diba

S’hi poden trobar un centenar d’activitats lúdiques, educatives i inclusives, entre elles l’activitat patrocinada per la Diputació, “Coneix, viu, estima el teu poble, la teva ciutat”, una gimcana pensada perquè hi participi tota la família i que té com a objectiu sensibilitzar entorn dels valors de la convivència i la tasca dels ajuntaments. Per això es proposa la realització d’un viatge imaginari per “La Plaça de la Diputació” que vol semblar i recordar una espai propi d’una ciutat o poble de la demarcació de Barcelona.

Els infants fan un circuit d’activitats entorn diferents espais: la Diputació (què és i què fa); la Biblioteca (on es parla del concepte de futur i de cultura en general); el Parc (on els infants aprenen a cuidar la natura); el Mercat municipal (on es treballen aspectes d‘alimentació saludable i agricultura de proximitat); un espai d’activitats de memòria i de professions -que trenca amb estereotips de gènere-; i un Pavelló poliesportiu, on es proposa un esport inclusiu, recreatiu i sensibilitzador a través de jocs, com el circuit de cadires de rodes, que permeten experimentar la discapacitat.

Totes les activitats donen sentit a l’espai “La Plaça de la Diputació”, que vol donar a conèixer als nens i nenes què fan els ajuntaments i la Diputació de Barcelona perquè tothom pugui viure bé, ja sigui en una ciutat gran com en un poble petit, alhora que vol fomentar valors cívics, el respecte a la natura, la cultura, l’educació, la igualtat, la salut o l’esport inclusiu.

La Ciutat del Somnis és un esdeveniment organitzat per Fira de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i més de 40 entitats i empreses.

El certamen, que proposa 120 activitats i augmenta els continguts de caràcter social i inclusiu, compta enguany amb un espai un 25% superior i amb un 20% més d’activitats respecte a l’última edició.

Els nens i nenes que visitin aquesta ciutat imaginària podran provar més de 100 professions a través d’activitats que afavoreixin el seu desenvolupament i els ajudin a desvincular-les dels estereotips de gènere.

L’entrada costa 6 euros i l’horari serà de 10 a 20 h, del 27 al 30 de desembre, i fins a les 16 h el dilluns 31 de desembre. L’organització espera rebre més de 25.000 visitants.

 

Switch to mobile version