Autor Societat
28 febrer 2019 a 15:00

“Feminicidis i altres assassinats de dones a Catalunya 2010-2017″

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

 L’informe es presentarà demà a l’ Espai Francesca Bonnemaison

Francesca Bonnemaison diba// foto:Viquipedia

Francesca Bonnemaison diba// foto:Viquipedia

Feminicidio.net ha realitzat una anàlisi dels assassinats de dones per motius de gènere comesos a Catalunya entre els anys 2010 i 2017. Sovint és difícil obtenir dades rigoroses sobre l’impacte dels assassinats de dones per motius de gènere, ja que les dades oficials només comptabilitzen aquelles dones mortes a mans de les parelles i exparelles.

Feminicidio.net intenta suplir aquesta mancança amb la publicació de l’informe “Feminicidis i altres assassinats de dones a Catalunya 2010-2017″, que es presentarà oficialment aquest divendres 1 de març, a les 9.30 h, a l’Espai Francesca Bonnemaison (Carrer de Sant Pere Més Baix, 7) de Barcelona.

Segons aquest informe, de 2010 a 2017 a Catalunya es van registrar 163 feminicidis i altres assassinats de dones a mans d’homes. El 93% d’aquestes dones van ser assassinades per homes coneguts i un 86% van ser víctimes de feminicidis.

L’acte comptarà amb la presència de la directora de Feminicidio.net, Graciela Atencio; de la magistrada, sòcia fundadora i vocal de l’associació Mujeres Juezas de España, Lucía Avilés; de la presidenta de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere, Montserrat Vila; i del diputat d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Antoni Garcia.

També es presentarà una anàlisi de les dades estadístiques sobre violència de gènere del 2017, que va publicar el Consell General del Poder Judicial.

L’informe ha estat elaborat per Feminicidio.net, en col·laboració amb la Plataforma unitària contra les Violències de Gènere i amb el suport de la Diputació de Barcelona.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×