Autor Economia
25 febrer 2019 a 15:00

La Generalitat promocionarà 120 vins i caves catalans als Estats Units i Alemanya

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

En el marc de programa Catalan Wines

 

Caves Catalans// Foto: Conselleria Empresa

Caves Catalans// Foto: Conselleria Empresa

La Generalitat promocionarà 120 vins i caves als Estats Units i Alemanya aquest 2019 en el marc de programa Catalan Wines d’ACCIÓ. En total, 30 cellers catalans presentaran els seus productes a 400 professionals nord-americans i alemanys amb l’objectiu d’impulsar la sortida exterior del sector vitivinícola català. Enguany es promocionaran un 17% més de vins i caves que l’any passat.
El programa Catalan Wines d’ACCIÓ consisteix en l’organització de tastos dels productes dels cellers catalans a diverses ciutats dels Estats Units i Alemanya destinats a professionals locals del sector com sommeliers, distribuïdors, restauradors i importadors. A més, s’ofereix assessorament personalitzat als cellers catalans a l’hora de definir l’estratègia de distribució, triar els millors productes a comercialitzar i definir la seva política de preus. Durant el programa també es dona suport als cellers en la preparació de materials promocionals i l’organització d’esdeveniments comercials, a més de facilitar contactes amb els professionals del món del vi als mercats on es dirigeixen.
Enguany, els cellers que participaran al programa Catalan Wines pertanyen a les DO del Priorat, Penedès, Cava, Conca de Barberà, Catalunya, Montsant, Costers del Segre i Empordà. Els tastos s’organitzaran a Atlanta (Geòrgia), Portland (Oregó), Columbus (Ohio), Berlín i Munic. De fet, aquesta setmana s’han celebrat els esdeveniments a Berlín i Atlanta.
El vi i cava català al món
 
Les exportacions de vi i cava català es troben màxims històrics amb 624,8 milions d’euros exportats l’any 2018, xifra que representa un creixement del 2,8% respecte l’any anterior.
Pel que fa als països, Alemanya és la primera destinació de les exportacions catalanes de vins i caves (amb un volum de 106,6 milions d’euros exportats el 2018) seguida per Estats Units (84,5 milions d’euros). En total, els dos països acumulen més del 30% de les exportacions vitivinícoles catalanes. Bèlgica, França i el Regne Unit són els següents en el rànquing.
Volum (milions d’euros )
% sobre total
Alemanya
106,6
17,1%
Estats Units
84,5
13,5%
Bèlgica
57,3
9,2%
Regne Unit
51,0
8,2%
França
42,3
6,8%
 Exportacions de vins i caves, 2018 (ICEX-ESTACOM)
 
Acords internacionals
 
El programa Catalan Wines va néixer el 2010 amb una primera edició als Estats Units i des de llavors ha facilitat la internacionalització d’un centenar de cellers i les 12 denominacions d’origen catalanes a escala internacional. En el context del programa fins ara s’han celebrat 34 tastos als Estats Units, Alemanya, Bèlgica i Dinamarca, que han reunit 2.500 professionals estrangers del sector. Des de la posada en marxa d’aquesta iniciativa, 2 de cada 3 cellers participants als esdeveniments celebrats als Estats Units i Alemanya han tancat acords comercials en aquests països.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×