Autor La recepta
26 Març 2019 a 12:00

Múrgoles amb espardenyes

Espardenyes// Foto: Flickr

Espardenyes// Foto: Flickr

Ingredients:
  • 500 g – Espardenyes
  • 400 g – Múrgoles
  • Flor de sal de la Camarga
  • Oli d’oliva
Introducció:
Del Restaurant Fermín de Solsona.
Preparació:
Netegeu les espardenyes i les múrgoles.
Talleu les espardenyes a trossos petits, sempre de llarg (tenen una forma allargada i prima).
Pel que fa a les múrgoles, un cop ben netes, poseu-les en aigua i les hi deixeu una estona per a que acabi de marxar la terra que encara hagi pogut quedar de la primera rentada. Aquesta operació és necessària perquè la forma d’aquest bolet, amb les seves petites cavitats, fa que costi de fer-ne marxar la terra.
Tot seguit, salteu en una paella amb oli les espardenyes a foc lent i, al cap de tres o quatre minuts, afegiu-hi les múrgoles.
Saleu-ho tot amb flor de sal de la Camarga i, durant cinc o deu minuts (depenent de la mida de les espardenyes i les múrgoles), remenem la paella.
Fet això ja es pot servir el plat, sobretot ben calent.
Categoria: Bolets i cargols.
Font: Restaurant Fermín
Switch to mobile version