Autor Articles i estudis
9 Març 2019 a 12:00

T’expliquem com aconseguir un somriure perfecte, sense taques en les dents

Somriure perfecte// Foto: bellezaactiva

Somriure perfecte// Foto: bellezaactiva

De res serveix tenir un somriure perfectament alineat si les teves dents estan tacades… Que no tinguin el blanc somiat o, el que és pitjor, estiguin tacats, està íntimament relacionat amb el que beus i el que menges. T’expliquem com evitar (i esborrar) les taques en les dents.

Hi ha aliments que influeixen directament en color de les nostres dents. Les begudes són la causa de moltes taques perquè el seu estat líquid els permet aprofitar la porositat de l’esmalt i calar més ràpid. El vi –ja sigui blanc com a negre–, el cafè, el te, els refrescos ensucrats, energètics o sucs industrials; el vinagre i la salsa de soia calen en les dents fàcilment i deixen petjada.

Entre el menjar que més taca estan les fruites i verdures de colors intensos com les móres, nabius, cireres, remolatxes…; els cítrics (taronges, llimona, aranja, llima…); les fruites deshidratades com passes, prunes, dàtils…; i els caramels, llaminadures i dolços. També taquen les dents espècies com el curri, pebre, canyella, cúrcuma, cardamom, pebre roig, safrà i colorants alimentaris. Algunes salses poden arribar a tacar les teves dents, és el cas del quètxup, la salsa de soia amb substàncies descolorants, així com els vinagres balsàmics.

Un altre dels enemics del blanc en les dents és el tabac, la nicotina no només els esgrogueeix sinó que els tenyeix de marró…

Com evitar les taques en les dents

Els professionals recorden que no es tracta de deixar de prendre aquests aliments i begudes sinó de ser conscient de la petjada que deixen i actuar contra les taques. Grans aliats d’un somriure blanc són les fruites i verdures amb textura forta i fibrosa com les pomes, pastanagues, api, espinacs, coliflor o mongetes tendres. Aquests vegetals fomenten la neteja de la dentadura quan els prenem crus, ja que el seu mastegat afavoreix la segregació de saliva que neutralitza els àcids perjudicials per a l’esmalt. Els àcids làctics inclosos en la llet i els seus derivats (formatges, iogurt…) també contribueixen a la salivació.

A nivell cosmètic, pots recórrer a dentifricis formulats amb peròxid de carbamida, un component que penetra fins a la dentina, reminalitzant l’esmalt dental.

Switch to mobile version