Autor Societat
26 Abril 2019 a 15:00

Torna “Famílies i escola”

La sèrie d’educació a les televisions locals

Famílies i escola// Foto: diba

Famílies i escola// Foto: diba

Ahir arrencà la desena temporada de Famílies i escola. Un programa que des dels inicis ha volgut donar eines a les famílies per poder gaudir educant. L’objectiu és acompanyar mares, pares i mestres en la tasca complexa que pot arribar a ser l’educació dels més petits. En total el programa emetrà 10 capítols de 15 minuts cadascun i tractarà temes com: “Família, escola i comunitat”, “Coeducació”, “Mediació i prevenció del conflicte” o “La formació d’FP”.

El programa és una producció de Canal Terrassa i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Comunicació Local, i la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes. Per saber quines televisions l’ementen cliqueu aquí. Els capítols també estaran disponibles al blog del programa i a youtube.

Aquest programa posa a l’abast dels ajuntaments i de tota la comunitat educativa un recurs per treballar l’acompanyament educatiu d’infants i joves. El primer capítol, que s’emet avui dijous, tracta sobre la relació entre les famílies, l’escola i la comunitat, incidint en la importància per al desenvolupament educatiu i personal de les activitats d’aprenentatge no formal i de la implicació dels agents educatius del territori.

Els següents capítols tractaran temes d’actualitat com el foment de la competència lingüística com a eina de maduració i relació interpersonal; la coeducació a l’escola i a casa per no crear relacions de desigualtat; l’impacte del llenguatge en l’autoestima i la seguretat; els avantatges de l’FP; el pensament crític i l’abordatge de l’actualitat a l’aula i a casa; l’impacte de la música en l’educació cognitiva i de les emocions; la interculturalitat a l’escola, els recursos per a la primera infància i la resolució de conflictes.

Donar a conèixer el programa a les AMPA i altres agents educatius del territori, contribueix al debat de temes educatius d’actualitat entre les famílies, convidant-les a dialogar i a debatre a l’entorn de temes i vivències explicades en primera persona pels seus protagonistes: pares, mares, joves i experts.

La sèrie reivindica el paper clau de les famílies en l’educació i vol ser un recurs educatiu a l’abast dels municipis per reforçar la tasca que realitzen d’acompanyament a la funció educativa de les famílies, establint vincles entre les famílies i la resta d’agents educatius, des d’una concepció de l’educació a temps complet, més enllà dels temps i els espais lectius, en la que una diversitat d’agents educatius intervenen en els processos d’aprenentatge de les persones en moments i llocs diversos.

Switch to mobile version