Autor Articles i estudis
4 Maig 2019 a 12:00

Olis d’afaitat: l’aliat que la teva pell portava temps demanant

Olis d'afaitar// Foto: Jose Ros (Unsplash)

Olis d’afaitar// Foto: Jose Ros (Unsplash)

L’afaitat comença amb una bona elecció de productes. D’ells depèn la facilitat del rasurat i que la nostra pell no sofreixi cap mena d’agressió durant el procés. Tots els homes tenim clar que per a afaitar-se fan falta algunes eines per a tallar (bé sigui fulla, navalles o màquines elèctriques) i algun tipus d’escuma. No obstant això, cada vegada són més els qui saben que aquesta equació requereix nous elements, com els olis d’afaitat dels quals parlarem a continuació.

La cosmètica natural ens donen alguns consells per a comprendre el paper que pot tenir l’oli d’afaitat en el nostre dia a dia. En primer lloc, és interessant dir que aquest producte pot substituir la tradicional escuma d’afaitar, així mateix, pot utilitzar-se com aftershave o com a tractament per a preparar l’afaitat. Tu tries!

Per a utilitzar un d’aquests olis com “pre” només cal humitejar la zona a afaitar amb aigua calenta, assecar-la una mica i aplicar el producte amb un suau massatge, esperar 15 segons i ja et pots afaitar amb el teu producte habitual. En acabar, renta’t amb aigua freda.

Si en canvi prefereixes utilitzar aquest producte com a substitutiu de l’escuma has de tenir en compte que els olis retenen millor l’aigua en la pell, amb el que s’aconsegueix un afaitat més plaent i s’eviten talls i irritacions. A més, hi ha olis amb principis actius molt beneficiosos per a la pell, com l’essència d’arbre del te o llimona, que a més de deixar una olor agradable i viril curen les ferides que ens podem fer si tenim la pell sensible o el pols brusc.

Per a usar-ho d’aftershave només cal untar-se els dits amb una mica d’oli i escampar-ho per la pell (o fins i tot per la barba) ja neta i seca, amb poques gotes n’hi haurà prou.

Grans bondats dels olis, si tens barba

Les principals bondats que faran d’aquest producte l’aliat que la teva barba feia temps que demanava són el seu poder hidratant i la seva utilitat per a crear una barrera que eviti l’evaporació de l’aigua, prevenint així la deshidratació de pell i barba. També serveixen per a ser més precís a l’hora de rasurar i perfilar zones delicades com el coll, el bigoti o les patilles. A més, són de fàcil absorció, de manera que rarament deixen la pell grassa, més aviat el contrari.

Per bellezaactiva.com / AMIC

Switch to mobile version