Autor Economia
27 Juny 2019 a 15:00

710 empreses participen al SIL d’aquest any

Fins demà divendres

Inaguracio SIL2019// Foto: Consorci Zona Franca Barcelona

Inaguracio SIL2019// Foto: Consorci Zona Franca Barcelona

Organitzat per El Consorci de la Zona Franca de Barcelona, el SIL 2019 celebra la seva edició més internacional de la història amb empreses procedents de 43 països. Aquest any el SIL 2019 se celebra sumant sinergies amb la 3a edició d’eDelivery Barcelona Expo &Congress, la Fira que centra tot el seu interès en l’entrega, la logística i “l’última milla” com a aspectes claus de tot negoci eCommerce. Entre les dues fires compten amb un total de 710 empreses participants el que suposa un increment del 10%. El Delegat de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona i President del SIL, Pere Navarro, s’ha mostrat molt satisfet durant l’acte inaugural i ha destacat que “aquest any celebrem la major Cimera de Comerç Internacional i Logística que s’hagi celebrat mai a Espanya, i m’atreviria a dir en el món, amb la suma de 7 esdeveniments de referència internacional com és el cas del SIL, eDelivery Barcelona, el Congrés Mundial de Zones Franques i l’InTradeSummit BCN que reuneix el Congrés d’ALACAT, el Congrés d’Operadors Econòmics Autoritzats, el MedaLogisticsSummit i la Trobada de l’Associació de Zones Franques de les Amèriques (AZFA)”. Navarro ha afegit que “el SIL reuneix a tots els sectors que formen part de la cadena logística en un marc on tot està pensat per a generar negoci, realitzar networking i acostar l’últim en coneixement”.

Per part seva, la Directora General del CZFB i del SIL, Blanca Sorigué, ha volgut destacar que “l’agenda d’activitats de networking del SIL és potentíssima i està encaminada a generar el major nombre de contactes i d’oportunitats de negocis per a tots els participants. Aquest any, a més del Cercle Logístic i del #TheRetailerClub hem creat dos International Networking Lunch, per a posar en contacte a tots els assistents dels diferents congrés internacionals que organitzem amb totes les empreses participants, i hem llançat una nova App que permet contactar mitjançant un sistema de missatgeria amb visitants, congressistes, speakers i expositors”.

Les últimes tendències i innovacions en la SupplyChain

La 21a edició del SIL 2019 és la plataforma de llançament de les últimes tendències i innovacions de la SupplyChain. Entre les més de 150 novetats mundials que es presenten al SIL 2019 cal destacar els robots de l’empresa MIR Robots que poden recollir, transportar i lliurar automàticament pal·lets i altres càrregues pesades, de fins a 1.000 kg, a través d’entorns dinàmics o els contenidors refrigerats per a transportar productes peribles de CMA CGM. En carretons també s’observen moltes novetats . Linde Material Handling, presenta la seva gamma de carretons que incorporen importants accessoris que milloren la seguretat laboral encaminats a reduir l’alt índex de sinistralitat que presenta el sector, BYD Europe mostra els carretons més sostenibles del mercat i CrownLiftTrucks les innovadores solucions per a millorar l’eficiència en magatzems i augmentar la productivitat.

També cal destacar un programa específic de gestió empresarial de logística marítima, softwares per a la gestió de magatzems i flotes de transports, noves formes de transport de mercaderies o solucions de carburants ecològics per al transport de mercaderies, entre moltes d’altres novetats. Dins d’eDelivery Barcelona la innovació també està molt present amb la proposta de 12 startups que presenten ofertes disruptives que revolucionaran la cadena de subministrament i que estan encaminades a solucionar els problemes que genera el repartiment de l’última milla en el eCommerce.

InTradeSummit BCN

El InTradeSummit BCN reuneix els principals decisionmakers d’Amèrica Llatina, Europa i el Mediterrani, amb el Congrés d’ALACAT, el Congrés Internacional de OEAs i el MedaLogisticsSummit. Cal destacar que aquesta Cimera del Comerç Internacional va tenir ahir la seva avantsala amb la celebració en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona de la Trobada de l’Associació de Zones Franques de les Amèriques (AZFA).

Aquest matí ha arrencat el MedaLogisticsSummit, la 17a edició dela Cimera Mediterrani de Logística, Transport i Ports 2019 que ha comptant amb ponents de primer nivell, entre els quals es troben diverses delegacions ministerials de països del Sud del Mediterrani com el Marroc i Tunísia, i alts càrrecs públics com el Secretari General Adjunt per al Mar del govern de França, Patrick Augier, l’ex Ministre de Transports de Jordània, JamilMujahed, i l’ex Directora General de l’Autoritat Marítima de Dinamarca, BirgitSollingOlsen.Aquest matí el MedaLogisticsSummit ha posat el focus en l’impacte econòmic i les grans possibilitats d’inversió que suposa la posada en marxa dels grans corredors multimodals.

La 3a edició del Congrés Internacional d’Operadors Econòmics Autoritzats (OEAs) també ha donat inici avui i ha posat èmfasi en la seguretat del comerç internacional amb la participació del Ministre de Comerç Exterior i Turisme del Perú, Edgar Vásquez, el President de l’Associació Internacional d’Operadors Econòmics Autoritzats, Duanes i Logística, Antonio Llobet, la Directora del Departament de Duanes i Impostos Especials d’Espanya, Pilar Jurado o el President i CEO de KGH Border Services, Lars Karlsson, entre altres.

De la mateixa manera, el XXXVI Congrés de ALACAT, el major Congrés d’Agents de Càrrega i Operadors Logístics ha abordat el present i el futur de la càrrega aèria, la relació de la logística i l’economia 4.0 així com la implantació i els beneficis que té ser Operador Econòmic Autoritzat.

La transformació digital del sector, a debat

El Congrés del SIL ha centrat la seva primera jornada en la necessària transformació digital que ha d’afrontar el sector, així com els beneficis que ens poden aportar la intel·ligència artificial, el blockchain o el big data i com combatre els riscos que se’ns presenten amb amenaces com pot ser la ciberseguretat.

 Per part seva, l’eDelivery Barcelona Congress s’ha centrat en el comerç transfronterer. Cal destacar la sessió que ha impartit AbdelIlahBousseta, Director d’Operacions Postals de la UPU – Universal Postal Union- sobre el correu com a soci clau en la cadena de valor global del eCommerce. Remarcar que el mercat online transfronterer a Europa va representar una facturació de 95.000 milions d’euros en 2018. Això correspon a una participació del 22,8% del total del ecommerce. Les 500 empreses més important que actualment es considera que realitzen comerç electrònic generen 36.000 milions d’euros.

Switch to mobile version