Autor Economia
28 Juny 2019 a 15:00

La startup B-Come, i Sea2See guanyadores del 080 Investor Day 2019

Organitzat pel 080 Barcelona Fashion i Seed&Click

080 Investor Day 2019// Foto: Conselleria Economia i Empresa

080 Investor Day 2019// Foto: Conselleria Economia i Empresa

La fashion startup B-Come i la marca d’ulleres de sol Sea2See han estat els dos projectes guanyadors de la 5a edició del 080 Investor Day, el fòrum d’inversió internacional de la indústria de la moda, que va tenir lloc dimecres al matí en el marc del certamen de moda que impulsa la Generalitat, 080 Barcelona Fashionque se celebra al llarg d’aquesta setmana al Recinte Modernista de Sant Pau i al Port Marina Vela.
En la cloenda del 080 Investor Day 2019, davant d’un auditori de prop de 200 persones, la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, ha destacat que “actualment l’emprenedoria és necessària com a ‘driver’ de canvi en una indústria que ha d’afrontar noves oportunitats al mercat i donar resposta a noves necessitats i també per al desenvolupament social i econòmic d’un país”Així mateix, ha destacat que “totes les propostes que hem vist avui són poderoses iniciatives i projectes que mostren la capacitat i la constant innovació que la indústria la moda pot aportar a la societat en el seu conjunt”.
 
El 080 Investor Day (el Fòrum d’Inversió Internacional de la Indústria de la Moda, organitzat pel 080 Barcelona Fashion i Seed&Click, plataforma dedicada a fomentar la innovació, l’emprenedoria i el finançament privat) té com a objectiu generar sinergies i networking entre startups de moda i inversors nacionals i internacionals i donar visibilitat a marques de moda emergents, connectant-los amb potencials inversors i companyies de moda ja establertes.
Els guanyadors
 
·         B·COME (Barcelona): Aquesta startup fundada per les joves emprenedores  Alba Garcia  i Anna Cañadell, aposta per la traçabilitat en la roba. El projecte presentat desenvolupa una etiqueta intel·ligent que retorna informació sobre la traçabilitat de la peça de roba.
·         Sea2See (ulleres de sol a partir de plàstic reciclat). Aquesta marca de venda online, concilia un elaborat disseny realitzat a Itàlia amb la fabricació a mà amb 100% materials reciclats a partir de residus marins. Com a manifest, la marca reivindica el “Global consciousness” sobre la crítica situació de contaminació dels mars i oceans sense renunciar a l’estil i al disseny de qualitat.
Un jurat d’experts integrat per representants dels partners del 080ID ha seleccionat aquests dos projectes guanyadors d’entre el total de 10 finalistes. Els dos guanyadors han obtingut sengles premis valorats en 100.000 euros en serveis de les empreses partners de la iniciativa: Amazon Web Services, Baker McKenzie, 4YFN, McCann World Group, Grupo Zeta i Esade Creapolis.
A més de les presentacions dels projectes finalistes, el 080 Investor Day  2019 ha comptat a la participació del degà de la Parsons School of Design de Nova York, Burak Cakmak, que ha impartit una ponència sobre el paper de la moda en el segle XXI, i la seva responsabilitat social vinculada al medi ambient, i a problemàtiques socials i polítiques com el feminisme o l’exclusió social. Segons ha explicat Cakmak, “el rol de la moda està evolucionant i aportant nous significats; com a símbol d’estatus, d’una nova consciència i també com a símbol de manca d’estatus”. Així mateix, ha apuntat que “actualment els dissenyadors de moda es perceben com a activistes, que resolen problemes, acceleren canvis, fan comunitat i generen impacte”.
 
Cakmak ha explicat que les claus de l’èxit d’una marca de moda en el segle XXI passen per tenir un ADN únic i la necessitat de conèixer el seu producte, el benefici que genera i el nucli del seu propòsit”, i per estar atents als avenços tecnològiques i a les tendències socials, com la neomènia, el conflicte d’identitat de gènere, o el comportament mimètic. El degà de la Parsons School ha finalitzat la seva intervenció explicant casos d’èxit de joves dissenyadors amb propostes de moda inclusiva, com el de la dissenyadora Angela Luna, que proposta vestits que es transformen en tendes de campanya per a homeless, o de la creadora Camila Chiriboga que dissenya per a persones invidents, peces reversibles i amb textures diferenciadores que disposen d’etiquetes intel·ligents que informen dels colors.
Switch to mobile version