Autor Societat
25 Juliol 2019 a 15:00

El Pla PROCICAT es manté en alerta i el INFOCAT en prealerta

L’onada de calor remet però continua l’elevat risc d’incendi

Comité tècnic INFOCAT PROCICAT// Foto: Conselleria interior

Comité tècnic INFOCAT PROCICAT// Foto: Conselleria interior

PREALERTA PLA INFOCAT

Protecció Civil manté la prealerta del pla especial per incendis forestals a Catalunya INFOCAT per l’elevat risc d’incendi d’avui i també mentre es mantingui actiu l’incendi de Capellades.
Pel que fa a l’incendi de Capellades, Protecció Civil manté al Centre de Comandament Avançat (CCA) tècnics territorials, i des de la sala CECAT manté contacte amb els alcaldes de la zona afectada i els municipis propers.
Els Agents Rurals han informat que, per tercer dia consecutiu, es mantenen avui tancats els accessos al Massís del Montsant, i que segueixen les mesures especials de prevenció de les activitats de sega.
D’acord a les informacions facilitades pel Servei de Prevenció d’Incendis Forestals, el risc d’incendi forestal és especialment alt avui a 19 comarques:
  • Demarcació de l’Alt Pirineu i Aran: Pallars Jussà
  • Demarcació de Barcelona: Alt Penedès
  • Demarcació de Catalunya Central: Anoia, Bages, Berguedà i Solsonès
  • Demarcació de Lleida: Garrigues, Noguera, Segarra, Segrià i Urgell
  • Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà i Priorat
  • Demarcació de Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Ribera d’Ebre i Terra Alta

ALERTA PLA PROCICAT

Protecció Civil manté per avui l’ALERTA del Pla d’emergències PROCICAT per l’onada de calor que afecta Catalunya des del passat dilluns, i que avui dijous ha de començar a remetre sobretot a les comarques del litoral sud i central.
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, avui dijous les temperatures seguiran sent molt altes però entre 1 i 2 graus menys que ahir, i amb menor probabilitat de superar els llindars de temperatura extrema.
Durant l’episodi s’han superat els llindars de temperatura a totes les comarques, destacant:
·         Lleida (Segrià). Temperatura màxima dia 23 de 41,0ºC
·         Tremp (Pallars Jussà). Temperatura màxima dia 23 de 40,1ºC
·         Baldomar (Noguera). Temperatura màxima dia 23 de 39,6ºC
·         Tàrrega (Urgell). Temperatura màxima dia 23 de 39,7ºC
En aquest quart dia d’onada de calor, Protecció Civil segueix insistint en els consells d’autoprotecció per onada de calor, com beure aigua molt sovint, evitar el sol directe, no fer activitats físiques intenses a l’exterior, i utilitzar si és possible ventiladors o aire condicionat.
El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT manté la petició als ajuntaments de què prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l’aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques.
Switch to mobile version