Autor Articles i estudis
12 Octubre 2019 a 12:00

Consells per a reduir la caiguda del cabell

Consells per la caiguda de cabells // Foto: indola bellezaactiva

Consells per la caiguda de cabells // Foto: indola bellezaactiva

Amb l’arribada de la tardor torna la caiguda del cabell. Aquesta es produeix perquè el col·lagen de l’arrel, que en condicions normals hauria de ser flexible, es fa més dens i rígid, de manera que comprimeix els vasos sanguinis que nodreixen i estimulen l’arrel. Per aquest motiu el cabell és empès de manera prematura a l’exterior i reemplaçat per un altre en pitjors condicions. T’oferim 6 consells i una petita selecció de productes, per a reduir la caiguda del cabell.

Per a millorar la qualitat de l’arrel i arrelar perfectament el cabell, a vegades es fa necessari l’ús de productes cosmètics que aporten una sèrie de vitamines i substàncies que l’enriqueixin. També és beneficiós seguir alguns consells, com els que ens ofereix l’Acadèmia Espanyola de Dermatologia per a prevenir la caiguda del cabell.

1. És aconsellable rentar-se el cabell amb freqüència, sempre segons les necessitats de les persones. El mite que diu que rentar-se el cabell tots els dies afavoreix la caiguda del cabell és absolutament fals.
2. No s’ha d’usar gel de dutxa per a rentar-se el cabell, la seva composició no és idònia per a això. El xampú ha de ser suau i adaptat a cada tipus de cabell.
3. L’assecat més beneficiós per al cabell és el natural. Primer convé fer un lleuger assecat amb una tovallola. Després, si s’usa l’assecador, sempre serà a baixa potència, sense localitzar-lo en el mateix punt i respectant una distància prudencial. Un assecador massa calent sobre un cabell molt mullat pot originar el denominat «cabell bombolla».
4. No són aconsellables els pentinats que suposen tensió del cabell, perquè poden donar lloc a una lenta però constant caiguda del cabell (per exemple les cues molt tirants, o les trenes fines dels pentinats «afro»).
5. Contràriament al que es pensa, tallar-se el cabell «al zero» no fa créixer més el cabell, el que sí que convé és sanejar-lo regularment per a mantenir el seu aspecte saludable.
6. El greix no fa caure el pèl, encara que totes dues circumstàncies solen anar associades. Per tant, en el cas de l’alopècia és necessari mantenir una higiene correcta.

Per bellezaactiva.com / AMIC

Switch to mobile version