Autor Societat
23 Novembre 2019 a 10:00

Activat en ALERTA el pla VENTCAT

Per les fortes ventades del cap de setmana

efecte ventades. Pla ventcat// Foto: Joan Murcia

efecte ventades. Pla ventcat// Foto: Joan Murcia

Protecció Civil va activar ahir a la tarda en fase d’ ALERTA el pla VENTCAT ateses les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que indiquen fort vent a partir d’aquesta nit i matinada i sobretot avui dissabte.
D’acord a les previsions del SMC, poden donar-se cops de vent fort a partir d’aquest vespre i fins demà el matí a la façana marítima. A partir de demà al migdia i fins diumenge el vent fort serà de nord-oest afectant a les comarques del litoral i prelitoral de la meitat sud Barcelona, inclòs el Barcelonès, sud de Lleida, comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre.

Atès que la major afectació es preveu dissabte, es demana especial prudència en els desplaçaments i en les activitats a l’aire lliure ja sigui en zones urbanes pel risc de caiguda de branques, arbres o altres elements estructurals, com també a les zones rurals. Cal evitar aquestes zones arbrades, incloses les d’àmbit urbà, mentre bufi el vent fort a les zones afectades.

Protecció Civil recomana que s’adaptin les activitats a l’aire lliure a les previsions meteorològiques, i que es limitin quan el vent sigui molt intens.
A nivell preventiu, i en àmbits urbans, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent.
A més, l’episodi de vent anirà acompanyat de fort onatge a tota la façana litoral. Per aquest motiu és especialment important evitar els accessos al front marítim i respectar el tancament d’accessos
Switch to mobile version